Indukcinės kaitlentės privalumai

Straipsnį publikavo: Administratorius
Publikavimo data: 2013 rugsėjo 30

Gaminimas gali būti vienas gyvenimo malonumų, tačiau norėdami gurmaniškai papietauti su draugais ir sulaukti jų pagyrų neapsieiname be kaitlentės. Tai bene svarbiausia virtuvės dalis. Kaitlenčių būna dujinių ir elektrinių, o pastarosios skirstomos dar ir į indukcines. Ką slepia šis žodis, kas yra indukcija, aptarsime šiame skyrelyje.

Kas yra indukcija? Indukcija – kaitinimo režimas, paremtas elektromagnetine jėga, sukuriama tarp gaminimo zonos ir specialaus ant tokios zonos esančio indo. Šiluma generuojama tik toje vietoje, kurioje kaitlentės jutikliai fiksuoja gaminimo indą. Šiluma kaupiasi indo viduje, o gaminimo zonos aplinka išlieka šalta, todėl gaminami produktai įkaista labai greitai, o procesui nereikia didelių energijos sąnaudų. Tai pats greičiausias ir efektyviausias gaminimo būdas.

Greitas ir taupus gaminimo būdas. Nepranokstamas indukcinių kaitlenčių patogumas derinamas su dujinių kaitlenčių kaitinimo greičiu. Ant indukcinės kaitlentės patiekalus pagaminsite greičiau, kadangi įjungus kaitinimo zoną pasirinkta galia pasiekiama iš karto. Naudodamiesi šia kaitlente sutaupysite energijos, nes gaminimo zonos reaguoja akimirksniu, be laipsniško įkaitimo fazės. Pasibaigus gaminimo procesui nėra liekamosios šilumos, todėl kaitlentės paviršius greitai atvėsta. Energija taupoma dar ir dėl to, kad automatiškai atpažįstamas gaminimo indo dugno plotas. Energijos nuostolių nėra, jei mažo dugno ploto indai naudojami ant didelio skersmens kaitvietės.

Saugumas. Pasirinkę indukcinę kaitlentę būsite visiškai saugūs – jei ant kaitvietės paviršiaus nėra gaminimo indo, kaitvietės zona nekaista, todėl prilietę valdymo skydelį atsitiktinai neįjungsite prietaiso.

Nėra rizikos nudegti. Indukcinė kaitlentė – saugumas virtuvėje. Kaitvietės paviršius įkaista tik po gaminimo indu. Šiluma neperduodama neuždengtoms kaitvietės sritims. Kaitvietės paviršius šalia gaminimo indo neįkaista, todėl atsitiktinai nenusideginsite.

Paprasta valyti. Jei indukcinę kaitvietę išjungsite, ji sureaguos iš karto, todėl verdamas pienas ir kiti skysčiai neišbėgs. Jei skysčiai išsipiltų, jaudintis neverta, kadangi kaitvietė vėsi ir prie jos maisto likučiai nepridega. Jei būtina, kaitlentės paviršių pakanka nušluostyti, ir jis vėl taps švarus.

Veikimo procesas. Po kaitlentės paviršiumi yra įtaisyta rėlė, sukurianti magnetinius impulsus, kurių dėka energija perduodama į puodą. Metalinio puodo molekulės trinasi tarp savęs. Tokiu būdu gaunama šiluma. Kol vyksta virimas, truputėlį girdimas keistokas garsas. Silpnų pašalinių garsų gali būti girdima ir dėl to, kad kaitinimo elementas pastoviai ventiliuojamas.

Tinkantys indai. Svarbu žinoti, jog ant indukcinių kaitlenčių nenaudojami ketaus puodai. Jei vis dėlto norima gaminti naudojant pastaruosius, derėtų pasidomėti, ką siūlo gamintojai. Tiksliau, asortimente neretai būna galimybė rinktis kombinuotą kaitlentę.

Indukcinės kaitlentės pasižymi saugumu, leidžia greitai ir taupiai gaminti, o valymo procesas neapsunkina. Taigi, tai yra visapusiška pagalba ruošiant maistą. Tik reikia nepamiršti, kokie indai tinkami, o kokie ne. Ir žinoma, tai kas turi daugiau privalumų, daugiau ir kainuoja. Indukcinės kaitlentės kaina prasideda nuo 1000lt. 

Toliau skaitykite:

Straipsnio komentarai ( 0 )

  • Lukrecija

    O įsigijus indukcinę kaitlentę reikia įsigyti kažkokius specialius puodus? Ar tinka tokie kaip ir paprastoms kaitlentėms? Čia rašėte, kad trinasi metalinio puodo molekulės, o tai jei ant indukcinės kaitlentės norime virti stiklinį arba keramikinį indą tai neverda? :)

Klausk specialisto !